January 3, 2017

Concha y Toro - Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2013

sortni sastav: cabernet sauvignon

Slavni fudbalski klub Manchester United je bio jasan - ovo će biti oficijelno vino našeg kluba! Siguran sam da #MUFC sigurno ne bio izabrao za sebe neko vino koje ne zadovoljava visoke standarde kad je kvalitet u pitanju, naravno i kvantitet, jer svakako treba imatu u vidu veličinu institucije i što je možda još i važnije - brojnost navijača i simpatizera širom svijeta. Ako već ustanovite neko vino kao zvanično, onda svaki vaš navijač mora biti u prilici da ga proba, a pritom se ne smijete obrukati ni pred uvaženim gostima koji žele da probaju nešto kvalitetno. Čileanski gigant kakav je Concha y Toro to svakako može da postigne u svakom aspektu, bar bi tako trebalo biti, teorijski gledano!

Boja dosta čudna! Očekujući duboku crvenu boju, naišao sam na mješavinu crvene i djelimično ciglaste boje! Pomislio sam da je riječ o pokvarenom vinu, ali ostali parametri ipak kažu da je vino OK.
Nos je ipak karakterističan - divni aromatski spoj crnih ribizli i trešanja, sa blagim dodirom šljiva, a sve to kao da se nalazi u oblandi sačinjenoj od hrasta najprijatnijih osobina! Vjerujem da bi i oni ljudi koji ne piju vina na redovnoj bazi pristali da čitav dan samo mirišu ovaj kaberne!
Sa srednje punim tijelom, imamo tanine koji ipak nisu do kraja ispolirani, ali ruku na srce, nisu ni previše robusni.
Ipak, prilično kratkotrajan finiš sastavljen od zgnječenog crvenog voća!