March 21, 2017

Aleksić - Kardaš 2012

sortni sastav: cabernet sauvignon

Sa velikim zadovoljstvom moram konstatovati da danas na degustaciji imam ovo zaista odlično vino. Pio sam ga već i ranije i prilično mi se dopalo, tako da mi je posebno drago što se opet srećemo. Međutim, da stvar bude još bolja - to nije obično vino, već vino ženskih ruku delo! To je taj slogan koji često čujemo u posljedne vrijeme i koji uvijek fino miluje organ sluha. Nema sumnje da svi ljubitelji božanskog pića već znaju skoro sve o sestrama Aleksić iz okoline Vranja, ali nije zgoreg ispucati još koju pohvalu, jer one su to svakako i zaslužile, kako svojim entuzijazmom, iskrenim i vrlo korektnim odnosom prema potrošačima, tako i na koncu vrlo kvalitetnim vinima koja dolaze iz njihovog podruma, a koja bez prekida već par godina osvajaju sve više i vinoljubaca i medalja po raznolikim svjetskim takmičenjima.



Mogli bi se hvalospjevi pisati još podugo, ali da iskren budem, jedva čekam da isprobam Kardaš, pa ću malo skratiti priču i preći na onaj ljepši dio zvani degustacija!

Jako lijepa rubin boja vina u čaši koja odiše punim intezitetom.
Na aromatskom planu imamo finu kombinaciju bobičastog voća, uz blagi dodatak čokolade i nešto malo "kožnatih" tonova, kao i minornu začinjenost!
Ukus skladan, postojan, sa sasvim ispoliranim taninima. Srednjeg do punog tijela. Završni ukus donosi dosta primamljiv voćni doživljaj sa blagom krematoznom notom. Prosto vas vuče za još jednim gutljajem, a sa svakim narednim užitak se eksponencijalno povećava.

Sa Kardašem i sestrama Aleksić nema greške. Izvrsno vino!